Zakgeld
1226
post-template-default,single,single-post,postid-1226,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,qode-news-2.0.2,qode-quick-links-2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Zakgeld

In de brugklas krijgen bijna alle kinderen zakgeld. Hoeveel je krijgt, hangt af van de afspraken die je daar thuis over maakt. Het heeft niet zoveel zin om je zakgeld te vergelijken met anderen. Er zijn altijd wel klasgenoten die meer krijgen, maar zij moeten er soms ook meer van betalen. Denk aan kleren of de telefoonrekening. En het hangt er natuurlijk ook vanaf hoeveel geld je ouders kunnen missen. En wat ze belangrijk vinden voor jouw opvoeding.

 

Wil je weten wat kinderen van jouw leeftijd gemiddeld krijgen? Kijk dan op:

 

https://www.nibud.nl/consumenten/zakgeld

 

Zakgeld is een mooie manier om te leren hoe je met geld omgaat. Heb je geen idee waar het blijft? Kijk dan goed op je bank-app naar je uitgaven. Tel bijvoorbeeld eens op hoeveel geld je uitgeeft aan eten op school.