Vrienden Maken
1204
post-template-default,single,single-post,postid-1204,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,qode-news-2.0.2,qode-quick-links-2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Vrienden Maken

Je zit straks in een nieuwe klas. Soms zitten er klasgenoten van de basisschool tussen. Daar kan je natuurlijk mee blijven omgaan. Maar dit is ook een mooi moment om leuke nieuwe mensen te leren kennen!

 

Hoe je dat doet, nieuwe vrienden maken? Gewoon door een praatje te maken. En eigenlijk is dat in de brugklas niet zo moeilijk, want je bent allemaal nieuw. Je hebt allemaal vragen over hoe het werkt op de nieuwe school. Dat is een makkelijk moment om contact te leggen. Vraag bijvoorbeeld of iemand weet wat het huiswerk is of waar het lokaal is. Of vraag van welke basisschool iemand komt. Voor je het weet, zijn jullie aan het kletsen. Lukt het niet meteen in de eerste week? Geen probleem. Geef het wat tijd. Je vindt echt wel iemand waarmee het klikt.

 

Zie je klasgenoten die het moeilijk vinden om aansluiting te vinden? Help ze dan en vraag of ze erbij komen zitten in de pauze. Zo heb je straks een gezellige klas en vriendenclub.