Wat is de brugklas eigenlijk?
1341
post-template-default,single,single-post,postid-1341,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,qode-news-2.0.2,qode-quick-links-2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Wat is de brugklas eigenlijk?

De brugklas is wat de naam al zegt: een brug tussen de basisschool en de middelbare school. Op je basisschool maak je een eindtoets en krijg je een advies van je juf of meester. Dit geeft aan welke richting het beste bij jou past: vmbo-basis beroepsgerichte leerweg, vmbo-kader beroepsgerichte leerweg, mavo (ook wel vmbo-t), havo, vwo of gymnasium.

 

In het eerste jaar – of de eerste twee jaar – van de middelbare school zit je in de brugklas. Bijvoorbeeld de mavo-havo brugklas of de havo-vwo brugklas. In deze brugklas kan je aan je cijfers zien op welk niveau jij het beste past. Na de brugklas ga je naar dat niveau. Dan ga je dus verder met bijvoorbeeld mavo, havo of vwo.