Van de oudste naar de jongste
1209
post-template-default,single,single-post,postid-1209,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,qode-news-2.0.2,qode-quick-links-2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Van de oudste naar de jongste

Op de basisschool ben je de oudste van de school. Jij weet precies hoe alles werkt. Kinderen van andere klassen kijken op tegen groep 8. In de brugklas is dat helemaal anders. Dan ben je de jongste van de school. Noemen ze je ‘brugpieper’ in de gang of op het schoolplein? Maak je daar vooral niet druk om. Het gaat niet over jou, ze willen gewoon een beetje ‘stoer’ doen.

 

Als je de jongste bent en het is allemaal nieuw, is dat best wennen. Maar het is ook avontuurlijk. Je gaat samen met je klasgenoten een nieuwe wereld ontdekken. Je zal zien dat het al snel heel vertrouwd voelt op school.

 

Vind je het spannend dat iedereen ouder is op je nieuwe school? Bedenk dan dat je klasgenoten ongeveer net zo oud zijn als jij. Je bent dus met een grote groep brugklassers van dezelfde leeftijd. Valt dan mee toch?