Pesten
1198
post-template-default,single,single-post,postid-1198,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,qode-news-2.0.2,qode-quick-links-2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Pesten

De brugklas is een mooi moment om leuke nieuwe vrienden te maken. Met zoveel nieuwe klasgenoten en brugklassers zit er vast iemand tussen waarmee jij het goed kan vinden.

 

Iedereen is onzeker over het maken van nieuwe vrienden, dat hoort bij een nieuwe situatie. Voel jij je niet goed in de groep, heb je het idee dat ze je buitensluiten of pesten? Praat er dan thuis over. Bespreek het ook met je leraar, mentor of je vertrouwenspersoon op school. Je staat er niet alleen voor. Elke school heeft een pestprotocol. Want pesten is niet oké. Vind je het te eng om erover te praten op school? Kijk op www.pestweb.nl voor tips.

 

Ben jij degene die iemand pest? Denk dan goed na waarom je het doet.

 

  • Vind je de persoon die jij pest niet leuk of aardig? Waarom steek je dan zoveel energie in die persoon? Focus je vooral op de klasgenoten die je wél aardig vindt en laat anderen met rust.
  • Ben je bang dat je buiten de groep valt? Vraag je dan af hoe leuk die groep is als ze zo doen. Wil je daar eigenlijk wel bij horen?
  • Pest je juist omdat je heel onzeker bent? Of ben je bang dat jij anders zelf gepest wordt? Praat er dan met iemand over en bedenk hoe het voelt als iemand jou zo behandelt.