Plannen
1156
post-template-default,single,single-post,postid-1156,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,qode-news-2.0.2,qode-quick-links-2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Plannen

Je hebt vast in groep 8 al geleerd hoe je huiswerk in je agenda schrijft en een planning maakt. Ook tijdens de mentorles leer je hoe je moet plannen. Dat gaat jou ook lukken!

 

Heb jij niet zoveel talent voor plannen? Vraag dan hulp, bijvoorbeeld bij je mentor of ouders. Hoe vaker je een planning maakt, hoe handiger je erin wordt. En heb je een klasgenoot die heel goed kan plannen? Doe die planning dan na of vraag tips.

 

Het kan ook zijn dat jij een prima planning kan maken, maar dat je het moeilijk vindt om je daaraan te houden. Er zijn zoveel andere leuke dingen te doen! Zet dan ook die leuke dingen op je planning. Zo weet je zeker dat je daar tijd voor houdt.

 

Tips:

 

  • Zet je huiswerk op je planning, maar ook je sport en hobby’s.
  • Kijk naar je rooster als je je planning maakt. Plan wat meer huiswerk op dagen dat je vroeg vrij bent en wat minder op lange dagen. Zo verdeel je je energie.
  • Kijk goed naar wat het eerst af moet zijn en begin daarmee.
  • Plan ook momentjes in om even tussendoor te Tik-tokken, appen of gamen. Leg daarna je telefoon weer weg.
  • Plan een beetje meer tijd in dan je nodig denkt te hebben. Dan valt het altijd mee en ben je eerder vrij dan je denkt.