Piekeren
1242
post-template-default,single,single-post,postid-1242,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,qode-news-2.0.2,qode-quick-links-2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Piekeren

Denk jij veel en lang na over een gebeurtenis of een gevoel, en maak je je dan zorgen? Dan ben je aan het piekeren. Misschien pieker je over de brugklas. Er verandert veel als je van groep 8 naar de brugklas gaat. Maar je kan eigenlijk over van alles piekeren. Dan voelt het alsof je een heel vol hoofd hebt dat niet kan stoppen met denken. Het helpt dan echt als je er met iemand over praat. Vertel waar je allemaal aan denkt en wat je daarbij voelt. Als je dit met iemand deelt, voelt het vaak al een stuk lichter. Je kan ook altijd naar een leraar of je mentor.

 

Vind je dat te spannend, dan kan je je piekergedachten uit je hoofd krijgen door ze voor jezelf op te schrijven. En weet je wat ook kan helpen? Even lekker een eind hardlopen, vrolijke muziek luisteren, grappige filmpjes kijken of iets anders actiefs en vrolijks doen. Dan haal je jezelf even uit de ‘piekerstand’ en kan je de wereld weer aan!