Groepsdruk
1229
post-template-default,single,single-post,postid-1229,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,qode-news-2.0.2,qode-quick-links-2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Groepsdruk

Bijna iedereen wil graag bij een groep horen. Als je naar de brugklas gaat, doe je daar vaak extra je best voor. De vraag is wel: wat heb je ervoor over om bij de groep te horen? Doe jij iets wat je eigenlijk niet wil, omdat de groep het doet?

 

Als je groepsdruk voelt, kan je je anders gaan gedragen dan normaal. Je bent misschien bang dat je buiten de groep valt of dat je wordt gepest als je niet meedoet. Een beetje aanpassen aan de groep hoort erbij, maar verlies jezelf niet. Bepaal waar voor jou de grens ligt. Bedenk wat jij wil en fijn vindt. En zoek een vriendengroep die je accepteert zoals je bent. Vind je dit moeilijk? Praat er dan over. Op school kan dat met de mentor of de vertrouwenspersoon.