De Pauze
1143
post-template-default,single,single-post,postid-1143,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,qode-news-2.0.2,qode-quick-links-2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

De Pauze

In de brugklas blijf je op school om te eten. Je neemt je eigen lunchpakket mee en eet het op in de kantine of op het schoolplein. Je kan ook iets kopen in de kantine of een supermarkt in de buurt. Dat is verleidelijk, maar ook duur als je het elke dag doet. En niet altijd zo gezond. Spreek daarom bijvoorbeeld met jezelf af dat je vier keer per week iets van huis meeneemt en één keer per week iets koopt. Ga je van het schoolplein af in de pauze? Let goed op de tijd en kom niet te laat terug.

 

 

De pauze is vaak een gezellig moment om te kletsen met je klasgenoten. Je klas is groot, dus ook jij vindt vast iemand waarmee het klikt. Je bent allemaal nieuw in de brugklas en iedereen is op zoek naar nieuwe vrienden en vriendinnen. Dat maakt het een stuk gemakkelijker.

 

Vind je het lastig om aansluiting te vinden in je eigen klas? Kijk dan of er andere mensen zijn die je kent. Bijvoorbeeld van je sport, basisschool of uit je buurt of dorp. Of maak een praatje met iemand uit een andere klas die je aardig lijkt. Als je laat merken dat je graag contact wil, is er vast iemand om mee te kletsen.

 

Misschien vind jij het ook wel prima om alleen te zijn in de pauze en even tot rust te komen. Je kan alvast huiswerk maken, muziek luisteren of een spelletje spelen op je telefoon. Zo kies je de pauze die jij prettig vindt.