Bijbaan
1218
post-template-default,single,single-post,postid-1218,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,qode-news-2.0.2,qode-quick-links-2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Bijbaan

Heb jij niet genoeg aan je zakgeld? Of lijkt het je gewoon leuk om te werken? Dan kan je een bijbaan nemen. In Nederland mag dat vanaf 13 jaar. Er zijn wel wat regels. Op schooldagen mag je niet na 19 uur werken en je mag niet langer dan 2 uur werken. Op dagen dat je niet naar school hoeft, mag je niet meer dan 7 uur werken. Deze regels zijn er om jou te beschermen, zodat je niet te moe wordt voor school.

 

Op je 13e kan je bijvoorbeeld folders rondbrengen. Als je 15 jaar bent mag je zwaarder werk doen, zoals vakkenvullen in een supermarkt. Kijk anders even op www.kinderrechten.nl om te kijken wat jouw rechten zijn op welke leeftijd.